Neurotransmitters

Neurotransmitters en het effect van een onbalans

Heb je moeite om de dag te starten? Kan je slecht tot rust komen? Of wil je gewoon meer balans ervaren en je lekker voelen? Misschien heb je wel een te kort aan neurotransmitters.

Een tekort aan bepaalde neurotransmitters kan de oorzaak zijn van aanhoudende klachten en ziektes. Denk hierbij aan traag opstarten, hartkloppingen, slaapproblemen, prikkelbaarheid, somberheid, tintelingen en regelmatig hoofdpijn.

Meer over neurotransmitters test bij Praktijk Helga Nooij te Purmerend

Maar ook fibromyalgie, darmproblemen, depressie, MS en insulineresistentie hebben een relatie met neurotransmitters.

Neurotransmitters liggen gedeeltelijk vast in onze genen; onze blauwdruk. Maar ook leefstijl, medicijngebruik en voeding hebben effect op onze neurotransmitters.

Gezondheid begint met goede voeding: voeding met voldoende vitamines en mineralen. Ook voldoende bewegen en het vermijden van chronische stress zijn belangrijke factoren.

Mineraal- en vitaminegehaltes in voedsel flink afgenomen

Wist je dat een sinaasappel tegenwoordig nog maar slechts 80 milligram vitamine C bevat? In 1980 aten we 500 milligram per sinaasappel. En ditzelfde geldt voor meer voedsel.

De mineraal- en vitaminegehaltes in ons voedsel is de afgelopen jaren flink afgenomen. Voornamelijk door uitputting van de bodem en het telen op kunstmatige ondergrond. Je kunt je dus wel voorstellen dat er een tekort aan essentiële stoffen ontstaat in ons lichaam.

Ook medicijngebruik veroorzaakt tekorten in ons lichaam. Vooral wanneer je dagelijks medicijnen slikt. En ja, dit geldt dus ook voor de anticonceptiepil!

Doe de neurotransmitters test

Gelukkig kun je veel fysieke en psychische klachten positief beïnvloeden. Niet alleen door middel van voeding en bewegen, maar ook door (tijdelijk) de juiste supplementen te nemen.

Het is hierbij belangrijk om specifiek te werk te gaan en niet zomaar op de gok iets te gaan slikken. De eerste stap is daarom een goed onderzoek. De tweede stap is het bepalen van jouw neurotransmitter-profiel. Ik bied hiervoor een uitgebreide test aan.

Hoe werkt de neurotransmitters test?

Het testproces verloopt als volgt:

  1. Ik stuur je de test via mail.
  2. Je maakt de test thuis op je computer. De uitslag stuur je vervolgens door naar de praktijk.
  3. Tijdens een persoonlijk consult bespreken we gezamenlijk de tekst.
  4. Je ontvangt een persoonlijk voeding- en suppletieadvies.
  5. Na 6-8 weken volgt een tweede test om te beoordelen welke verbeteringen er zijn en of er nog aanvulling nodig is.
Test aanvragen

Waarom deze test niet via de site?

Bij de neurotransmitter test die ik aanbied is het belangrijk dat er vooraf een grondige anamnese wordt gedaan. Voor onze kennismaking krijg je dan ook een formulier toegestuurd waarop allerlei vragen staan over jouw gezondheid, ziektes en eventueel medicijngebruik.

Deze informatie is uiterst belangrijk, want daarop baseer ik mijn advies aan jou. De neurotransmitter test vraagt dus enige voorbereiding. Ook heeft een test weinig meerwaarde wanneer je de uitslag niet – of niet goed – kunt interpreteren, zoals bij veel gratis online tests.

Mijn opleiding ‘Neurotransmitters’ heb ik gevolgd bij de Stichting Ortho Health Foundation.


Meer informatie of een afspraak maken?

Mail dan naar info@helganooij.nl 

Liever bellen? Bel dan naar 06 2541 7221