Kindertolk

Wat doet een Kindertolk?

Kinderen zijn als een spiegel voor hun ouders. Ze voelen aan wat hun ouders nodig hebben, maar ook welke overtuigingen, pijnen, problemen en onbewuste angsten hun vaders en moeders met zich meedragen.

De methode ‘Fluisterkind‘ werkt met deze spiegels. Volgens deze methode vertonen kinderen gedrag wat ‘vertaald’ kan worden naar pijnplekken, angsten en verlangens van hun ouders. Zo kun je met een Kindertolk via deze vertaling je eigen innerlijke pijn, angst en of verlangen vinden.

De methode Fluisterkind (de Engelse naam is Present Child) is een specifieke vorm van Innerlijk Kind Therapie waarmee je het gedrag van je kind beter te kunnen begrijpen. Er wordt als het ware een ‘handleiding’ gemaakt.

Wanneer een Kindertolk?

Deze methode kan toegepast worden bij allerlei soorten gedrag. Denk aan ADHD, ADD, autisme, faalangst, hooggevoeligheid, bedplassen, moeite met zindelijkheid, agressief gedrag, angst, paniekaanvallen, nachtmerries et cetera.

Een Kindertolk vertaalt dus de signalen die het kind afgeeft, waardoor de ouder bewust wordt van de onderliggende boodschap. Met als resultaat.. een blij en gelukkig kind dat in balans is!

Uiteraard zijn niet alle symptomen van kinderen te herleiden tot de ouders. Wel geldt dat hoe meer de ouder emotioneel wordt van een probleem van het kind, hoe groter de kans is dat het kind de ouders eigenlijk iets te zeggen heeft!

Met de Kindertolkmethode kun je  een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van je kind!

Hoe verloopt een Kindertolk consult?

  1. Tijdens een intakegesprek dat plaatsvindt met vader en/of moeder wordt op papier vastgelegd welk probleem bij het kind speelt. Dit doen we aan de hand van een aantal specifieke vragen. Dit verhaal wordt door mij ‘vertaald’, waarna duidelijk wordt welke boodschap dit kind liefdevol probeert duidelijk te maken aan de ouder.
  2. Vervolgens wordt er gekeken naar welke stappen het innerlijk probleem bij de ouder(s) op kan lossen. Vaak maakt een inzicht al zoveel los bij de ouders, dat een kind snel zijn of haar gedrag verandert! Dit betekent dat we pas in de tweede instantie hoeven te kijken of het kind nog ondersteuning nodig heeft.

Dus is jouw kind vaak boos, verdrietig, angstig of verlegen? Of vertoont het ander gedrag waarmee jij of je kind moeite heeft? Vraag dan hulp via de Kindertolk methode.

Afspraak maken

Meer informatie over het inschakelen van een kindertolk?

Mail dan naar de praktijk: info@helganooij.nl

Liever bellen of Signal? Je kunt me bereiken op: 06 2541 7221