Amalgaamvullingen hebben invloed op je gezondheid

Amalgaamvullingen hebben invloed op je gezondheid

In mijn praktijk zie ik regelmatig mensen die een scala aan onbegrepen klachten melden. Vaak blijkt dan: amalgaamvullingen hebben invloed op je gezondheid.

Soms is amalgaam* de enige of de grootste bron van de klachten. Door middel van een NES Health scan wordt duidelijk of er meerdere omgevingsinvloeden meespelen.

Bij omgevingsinvloeden kun je denken aan belasting met zware metalen als kwik, lood en aluminium (onder andere in kookgerei, tandpasta, deodorant en vaccins). Ook  straling, insecticiden, oplosmiddelen en chemicaliën kunnen leiden tot gezondheidsklachten.

In deze blog ga ik wat dieper in op amalgaamvullingen en hoe ik bioresonantie en supplementen inzet om je te ondersteunen.

*Een amalgaamvulling herken je aan de donkergrijze tot bijna zwarte kleur.

Zware metalen bij de tandarts

De tandheelkunde is een mogelijke bron van metalen waarop het lichaam heftig kan reageren. Een klein deel van de bevolking lijkt erg gevoelig te zijn voor kwik uit amalgaamvullingen. Zij hebben zelfs al last van de kleinste hoeveelheden.

Enkele studies tonen dat gevoeligheid voor kwik vaker voorkomt bij patiënten met fibromyalgie. In de geneeskunde worden titaan en nikkel gebruikt, bijvoorbeeld voor implantaten en kunstgewrichten.

Ook deze metalen kunnen vage maar ernstige klachten veroorzaken zoals moeheid, gewrichtspijn, zenuwpijn en mentale problemen.

Zware metalen en chemische stoffen stapelen in het lichaam

Het kan natuurlijk zijn dat je (nog) geen last hebt van dergelijke klachten. Toch is het zinvol om in actie te komen. Omdat ons lichaam niet goed weet hoe het moet omgaan met zware metalen en andere giftige stoffen.

Deze stoffen worden in het lichaam opgeslagen en gaan ‘stapelen’. Na verloop van tijd, en afhankelijk van de mate van blootstelling, kunnen gezondheidsklachten ontstaan.

Amalgaamvullingen verwijderen is goed voor je gezondheid

Je zal gezonder worden en van veel vage klachten afkomen door je amalgaamvullingen te laten vervangen. Het beste kun je hiervoor een Biologische tandarts zoeken.

Bij het vervangen van de vullingen komen de zware metalen vrij. Het is daarom ook slim om maximaal twee amalgaamvullingen per keer te laten vervangen. Een goede biologische tandarts houdt hier rekening mee en zal de belasting zo laag mogelijk houden.

Je kunt jezelf alvast voorbereiden

Vanaf twee weken voor de behandeling kun je starten met spirulina en/of chlorella. Deze supplementen binden zware metalen aan zich. Als je nog andere supplementen neemt moet je deze niet gelijktijdig met de spirulina of chlorella innemen.

Zorg er verder voor dat je voldoende water drinkt zodat de gebonden metalen je lichaam kunnen verlaten. Het liefst ga je hier na het tandartsbezoek nog een week of vier mee door.

Pas dan kun je er aan denken om een volgende vulling te laten vervangen. Nog beter is het om je lichaam een paar extra weken hersteltijd te gunnen.

Zware metalen en chemicaliën meten met Bioresonantie

Om te weten te komen of je lichaam belast wordt met zware metalen en chemische stoffen gebruik ik de NES Health bioresonantiescan. Deze scan geeft informatie over hoe jouw lichaam omgaat met giftige stoffen.

Natuurlijk kijken we ook hoe we het beste kunnen ondersteunen bij het opruimen hiervan. Hierbij combineer ik mijn kennis van supplementen en bioresonantie.


Het onderstaande filmpje toont hoe amalgaamvullingen dagelijks kwik (mercury) lekken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *