Vroege patronen vormen basis van functioneren

Vroege patronen vormen de basis van ons leven

Lichamelijke, emotionele en relationele patronen starten al vanaf de conceptie. In de eerste zes jaar van ons leven leggen we het fundament voor ons volwassen functioneren.
Omdat dit fundament zo onbewust is, hebben we het gevoel dat we er geen invloed op kunnen uitoefenen.
De vroege patronen die de basis vormen van ons leven lijken ons telkens te leiden naar de valkuilen die we al zo goed kennen…
Bewust worden van deze patronen geeft ons meer keuzemogelijkheden.

Veranderen is wel degelijk mogelijk

Ondanks de hardnekkigheid van onbewuste vroege patronen is het mogelijk om te veranderen. Gedurende ons leven zien we dat bepaalde thema’s telkens weer terugkomen. Soms in een iets andere vorm, maar uiteindelijk toch weer min of meer herkenbaar.

Als coach-therapeut ben ik zeer ervaren geraakt in het herkennen van patronen in jouw levensverhaal.
Ik ben dan ook in staat om je te helpen zien welk thema er speelt en welke automatische reacties je daarop hebt.
En natuurlijk gaan we samen onderzoeken hoe je anders kunt omgaan met de terugkerende situaties waar je vanaf wilt.

Het doel is om daadwerkelijk invloed te krijgen op je leven. Dit is een proces, duidelijkheid en inzichten komen in stapjes maar kunnen een enorme sprong voorwaarts betekenen!

Met een NES Health scan kunnen we kijken naar de onbewuste patronen. Patronen die zich in onze eerste zes levensjaren hebben gevormd en vastgezet. Zodanig zelfs dat er regelmatig sprake is van een blinde vlek.

Logisch ook eigenlijk, ga maar eens na hoeveel herinneringen je daadwerkelijk hebt uit die periode. Bij de meeste mensen zie ik dat hun vroegste herinneringen beginnen op de leeftijd van een jaar of vier.

Herinneringen worden niet alleen opgeslagen als beelden, geuren of geluiden. Juist vroege herinneringen hebben zich vastgezet in de lichaamscellen. Dus ook al kun je ergens geen plaatje bij maken, het maakt wel degelijk deel uit van jou!

In deze TED-talk legt Anna Verwaal helder uit hoe belangrijk de eerste zes jaar van je leven zijn.

1 thought on “Vroege patronen vormen basis van functioneren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *