Kosmische energie en reïncarnatie

(tekst professor Robbert Dijkgraaf)

Gaat u eens rustig zitten en adem diep in.

Wist u dat een van de luchtmoleculen in uw longen een grote historische waarde heeft? Jawel, precies datzelfde molecuul ademde Julius Caesar uit, toen hij in het jaar 49 voor Christus de rivier de Rubicon overstak en de beroemde woorden alea iacta est sprak. U bent rechtstreeks met deze belangrijke historische gebeurtenis verbonden. Maar daar houdt het niet mee op. Een ander molecuul, in diezelfde ademtocht, verzuchtte uw moeder bij de laatste perswee van uw geboorte. En met weer een ander molecuul blies u de kaarsjes op de taart van uw achtste verjaardag uit.

Hoe kan ik met zoveel zekerheid zulke sterke uitspraken doen? Door de harde wetten der waarschijnlijkheid en door het onvoorstelbaar grote aantal moleculen in één teug adem, die zich uiteindelijk in de atmosfeer verspreiden. De complete wereldgeschiedenis zit op dit moment dus letterlijk in u.

Ik hoop dat u het niet persoonlijk opvat, maar uw eigen lichaam is trouwens een levend museumstuk, een samenraapsel van antiek en curiosa. Uw allereigenste en onveranderlijke `ik’ wordt voortdurend gesloopt en verbouwd. Het leven van een cel in ons lichaam is namelijk kort en bruut. Het DNA wordt zo’n honderdduizend keer per dag aangevallen. Enzymen zijn continu bezig de gaten te vullen en de boel bij elkaar te houden. Maar lang kunnen ze het verval niet tegenhouden. Witte bloedcellen leven maar een paar dagen. In een maand is uw huid volledig vernieuwd. In de tijd dat u naar deze column luistert, zullen miljarden van uw cellen zijn gestorven en vervangen door nieuwe. Het wonderbaarlijke is dat u daar niets van merkt en tijdens dit groot onderhoud ongestoord kunt blijven doorluisteren. Maar als u zich straks niet helemaal de oude meer voelt, dan is dat begrijpelijk.

Deze permanente recycling heeft grote gevolgen. De atomen waaruit u bestaat zijn allemaal eerder gebruikt.
U draagt op duizenden atomen in u van bijna ieder mens die ooit heeft geleefd. Zo zit er een snufje Caesar in u en een wolkje Marie-Antoinette, samen met sporen van alle Egyptische farao’s en Chinese keizers. En er is geen enkele reden ons tot alleen de hogere diersoorten te beperken. In moleculaire zin bent u een wandelend geschiedenisboek van het leven op aarde.

Neem bijvoorbeeld een enkel koolstofatoom in uw linker pink. Koolstofatomen vinden hun oorsprong in krachtige sterexplosies. Op aarde zitten ze meestal gevangen in rotsen, steenkool of diamant. Daar blijven ze gemakkelijk honderden miljoenen jaren achtereen zitten. Maar soms ontsnapt zo’n atoom. In de korte verloftijd, die in de regel maar een paar miljoen jaar duurt, zal het dan in de vorm van CO2 vrij over de aarde zwerven, opgelost in de oceanen of in de atmosfeer.
Zo nu en dan zal dit atoom heel even tot leven komen en onderdeel van een organisme vormen. Misschien eerst in een blaadje van een reuzenvaren, vervolgens in de vleugel van een tropische vlinder en daarna in een mammoethaar. Maar nu zit het in uw linker pink! Ongetwijfeld de kroon op het bestaan van dit atoom.

Reïncarnatie, kosmische auravelden en spirituele levenskrachten moeten ons verbonden laten voelen met de natuur. De werkelijkheid is echter veel gekker. Door uw atomen bent op dit moment live verbonden met ieder organisme dat ooit op aarde heeft geleefd of zal leven!

En nu mag u weer rustig uitademen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *