Artrose behandelen en omkeren

Artrose behandelen en omkeren

In het maandblad Medisch Dossier las ik vandaag dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat kraakbeen de eigenschap heeft om zichzelf te herstellen. Een nieuwe therapie wordt onderzocht, één waarmee artrose behandelen en omkeren mogelijk wordt. Dit herstel van kraakbeen noemt men het ‘salamandermechanisme’.
Onderaan dit blog vind je de volledige tekst van het artikel uit Medisch Dossier.

Je hoeft er dus niet mee te leren leven

Dat is het goede nieuws! En hoe mooi dat dit nu ook uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken en dat er verdere stappen worden gezet om een medicijn te ontwikkelen.
Echter, er zijn al sinds langere tijd natuurlijke manieren om artrose te voorkomen en om het zelfs terug te draaien!

Bioresonantie en orthomoleculaire therapie voor het omkeren van artrose

Lang werd door onderzoekers gedacht dat kraakbeen zich niet kan herstellen en dat artrose een onomkeerbare slijtage is van de gewrichten.
Maar in de wereld van bioresonantie en orthomoleculaire therapie zijn al sinds jaren andere geluiden te horen!
In mijn praktijk heb ik de afgelopen jaren met succes meerdere cliënten behandeld bij artroseklachten.
De basis van deze behandeling vormt een specifiek en hoog gedoseerd supplement. Gelijktijdig heb ik de aangedane gewrichten behandeld met een combinatie van NES infoceuticals en miHealth-behandelingen.

Wil jij wachten op het onderzoek?

Natuurlijk kun je wachten op de uitkomsten van het onderzoek, maar ik kan me voorstellen dat je liever nú iets wilt doen aan de pijn en de afbraak van kraakbeen!
In dat geval nodig ik je uit om een afspraak te maken in mijn praktijk.
We onderzoeken op basis van het klinisch beeld of de pijn werkelijk wordt veroorzaakt door artrose.
Er zijn namelijk meer aandoeningen waarbij pijnlijke gewrichten een klacht zijn. Of wellicht is er sprake van bijwerkingen van medicijnen (ook een factor om rekening mee te houden…).
Vervolgens zetten we in op herstel van het kraakbeen, het verminderen van de pijn en uiteindelijk het omkeren van artrose!

 

Kraakbeen repareert zichzelf

(tekst uit Medisch Dossier)

Slijtage van het kraakbeen is onomkeerbaar. Kraakbeen kan zichzelf immers niet herstellen, zoals andere weefsels in het menselijk lichaam wel kunnen. Althans, dat dachten we.

Amerikaanse onderzoekers van het onderzoekscentrum DukeHealth in Durham hebben onlangs een salamanderachtig mechanisme ontdekt mensen waardoor kraakbeen wél weer aangroeit.

Atrose

Artrose is een reumatische aandoening waarbij het kraakbeen in de gewrichten slijt en zelfs kan verdwijnen. Meestal komt artrose in de knie en heup voor en veel minder vaak in de enkels.
Het onderzoeksteam hanteerde de hypothese dat dit verschil mogelijk te maken heeft met de leeftijd van het kraakbeen. Daarom vergeleek het team het kraakbeen in de verschillende gewrichten. Het kraakbeen in de enkel blijkt jonger dan dat in de knie en het kraakbeen in de heup is het oudste.

Salamandermechanisme

Bij salamanders zorgen de zogeheten microRNA-moleculen ervoor dat ledematen teruggroeien. Deze microRNA-moleculen blijken ook in de kraakbeenmonsters van mensen te zitten. Het kraakbeen in de enkel bevat het grootste aantal microRNA-moleculen en de heup het minste. Vandaar dat artrose maar af en toe in enkels voorkomt.

Nieuwe therapie

Met behulp van dit regenererend salamanderprincipe kan volgens de onderzoekers een nieuwe therapie voor artrose ontwikkeld worden. MicroRNA kan bijvoorbeeld in een gewricht worden geïnjecteerd om zo de groei van het kraakbeen te bevorderen, aldus de onderzoekers.

Bron: Science Advances, 2019; 5(10)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *