Amalgaam en de invloed op gezondheid

Amalgaam en de invloed op gezondheid

In mijn praktijk ontmoet ik regelmatig cliënten met een scala aan onbegrepen klachten.
Het blijkt regelmatig dat de klachten worden veroorzaakt door omgevingsinvloeden.
Hierbij kun je denken aan belasting met zware metalen als kwik en lood (amalgaam vullingen) en aluminium (kookgerei en vaccins). Ook de aanwezigheid van insecticide, oplosmiddelen en chemicaliën kan leiden tot gezondheidsklachten. In deze blog ga ik wat dieper in op amalgaam en wat bioresonantie kan betekenen voor je gezondheid.

Tandheelkunde en zware metalen zoals amalgaam

De tandheelkunde is een mogelijke bron van metalen waarop het lichaam heftig kan reageren. Een klein deel van de bevolking lijkt erg gevoelig te zijn voor kwik uit amalgaamvullingen. Bij hen zijn zelfs de kleinste hoeveelheden niet onschadelijk. Enkele studies tonen dat gevoeligheid voor kwik vaker voorkomt bij patiënten met fibromyalgie. Titaan en nikkel worden ook in de geneeskunde gebruikt en zijn volgens een studie eveneens een mogelijke oorzaak van vage gezondheidsproblemen, zoals moeheid, gewrichtspijn, zenuwpijn en mentale problemen.

Zware metalen en chemicaliën stapelen in het lichaam

Ook als je (nog) geen last hebt van dergelijke klachten is het zinvol om in actie te komen. Ons lichaam weet niet goed hoe om te gaan met de aanwezigheid van zware metalen en andere toxische bronnen. De stoffen zullen  in het lichaam worden opgeslagen. Na verloop van tijd, en afhankelijk van de mate van blootstelling, kunnen gezondheidsklachten ontstaan.

Amalgaam laten verwijderen

Je kunt besluiten om je gezondheid te ondersteunen door amalgaamvullingen te laten verwijderen. Het beste kun je hiervoor een zogenoemde ‘Biologische tandarts‘ zoeken. Op het moment namelijk dat de vulling wordt verwijderd komt een hoge concentratie zware metalen vrij. Een biologisch gespecialiseerde tandarts kan hiermee op juiste wijze omgaan; je wilt natuurlijk niet alsnog extra blootgesteld worden!

Zware metalen en chemicaliën meten met Bioresonantie

De aanwezigheid en de mate van belasting van zware metalen en chemicaliën kunnen we meten door middel van een bioresonantiescan. Maar alleen meten is natuurlijk niet voldoende, ook gaan we kijken op welke wijze we jouw systeem het beste kunnen ondersteunen bij het elimineren van deze middelen. Hierbij combineer ik mijn kennis van orthomoleculaire geneeskunde en bioresonantie.

Het onderstaande filmpje toont hoe amalgaamvullingen telkens weer kwik (in het Engels mercury) lekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *